Nadia Comăneci, primele declarații privind situațiile neașteptate ale Sabrinei Voinea și Anei Bărbosu de la Jocurile Olimpice. De ce nu este mulțumită faimoasa gimnastă

06 08. 2024, 13:00

Nadia Comăneci nu a fost mulțumită de arbitrarea gimnastelor române Sabrina Voinea și Ana Bărbosu de la Jocurile Olimpice. Iată ce a spus faimoasă gimnastă despre cele întâmplate!

Ieri a fost o zi ghinionistă pentru românca Sabrina Maneca-Voinea. Gimnasta se aștepta la rezultate mai bune, astfel că a făcut o contestație. Această contestație i-a fost refuzată, iar ea a rămas pe poziția cu numărul 5. Sabrina efectuase un exercițiu care a primit în final un punctaj de 13.700 (dificultate: 5.900, execuție: 7.900, penalizare: -0.1).

De asemenea, Ana Bărbosu, cealaltă reprezentantă a delegației tricolore în finala de la sol, a crezut că a câștigat bronzul, însă contestația depusă de americanca Jordan Chiles i-a schimbat planurile. Nadia Comăneci nu a putut să rămână nepăsătoare în cazul acestor situații și a luat inițiativa.

Nadia Comăneci s-a dus să vorbească cu șefa arbitrilor

Fosta mare gimnastă a declarat că a luat inițiativă în cazul Sabrinei Maneca-Voinea și s-a dus să vorbească cu șefa arbitrilor, pentru a afla de ce exercițiul gimnastei a fost depunctat. Mai mult, Nadia Comăneci a aflat și motivul pentru care contestația depusă de Sabrina Maneca-Voinea a fost refuzată.

„Vă spun ce s-a întâmplat, pentru că am fost la arbitra şefă ca să înţeleg de ce i s-a făcut această deducţie de 0,1 Sabrinei Voinea. Au zis că au o fotografie cu o bucăţică mică a călcâiului ei, care a ieşit un pic afară din linie, ceea ce eu nu am văzut. Dar au revăzut fotografia şi am înţeles că la valoare, la dificultate, în prima zi a avut din şase dificultate, astăzi i-au dat din 5,9.   

Am făcut asta ca să înţeleg, pentru că ştiam că toată lumea vine să mă întrebe.  

Dar vreau să spun că sunt mândră de aceste fete care au concurat fabulos și exercițiile la sol au fost fantastice astăzi. Mă bucur enorm, sper că toată lumea acasă s-a bucurat să vadă această finală și sper ca acești copii vor continua și vor motiva generația de astăzi.” , a declarat faimoasa gimnastă Nadia Comăneci, conform Agerpres.

Ana Bărbosu a câștigat bronzul pentru câteva minute

De asemenea, Ana Bărbosu a obținut un scor de 13.700 pentru o evoluție aproape perfectă la sol. Ea s-a clasat după brazilianca Rebeca Andrade, care a devenit campioană olimpică, și americanca Simone Biles, care a câștigat argintul.  

Ultima concurentă, Jordan Chiles din SUA, a primit un scor de 13.666 și s-a poziționat inițial pe locul 4, după Ana Bărbosu. 

În timpul transmisiunii directe, gimnasta noastră a fost inițial anunțată ca medaliată cu bronz. Totuși, situația s-a schimbat după câteva minute, când americanca Jordan Chiles a depus o contestație de ultim moment, care a fost aprobată. 

„La nota de dificultate, dar nu poți să faci contestație la nota de execuție, asta e regula”, a declarat Nadia Comăneci.

Sabrina Maneca-Voinea se retrage din gimnastică

Gimnasta română Sabrina Maneca-Voinea a oferit declarații legate de momentul dezamăgitor pe care l-a trăit.

„Am muncit atâta și am încercat să fac un exercițiu la sol foarte bun și au scos-o pe americancă pe locul 3 ceea ce eu am încercat să fac o artistică foarte bună, să fac o acrobatică foarte bună, să nu ratez aterizările, să nu ies afară din covor în schimb nu știu ce-au văzut arbitrele de au scos-o pe ea pe locul 3”., a declarat gimnasta.

„Sabrina nu a ieșit din covor la nici o linie acrobatică, sunt toate aici, merita medalie! 
Noi astăzi aici am întrerupt gimnastica, pentru drepturile noastre nu se zbate nimeni! 
Vă iubim infinit pe toți cei care ne-ați susținut ❤️ 
Atât am putut suporta!” 
, este mesajul transmis de Camelia Voinea, mama Sabrinei Maneca-Voinea și fostă gimnastă olimpică.

Ce spune Mihai Covaliu, președintele COSR

Nu doar Nadia Comănici a observat nedreptatea produsă, ci și Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

„Ceva s-a întâmplat, e cert, și toată sala a fost surprinsă pentru că evoluția și a Anei și a Sabrinei a fost una curată, a fost una fără greșeli. Nu suntem mulțumiți și arbitrajul în continuare nu e foarte bine pus la punct.”, a declarat Mihai Covaliu, președintele COSR.

Sursă foto: social media